Du är här::Hem/Egen utgivning

Ge ut i egen regi

Har du haft tankar om att ge ut din bok själv? Skulle du vilja ge ut din bok på ditt alldeles egna förlag? Är du trött på att oroligt vänta på antagnings- eller refuseringsbesked från olika förlag? Då är det dags att anlita Författarens marknad du får det stöd du behöver som ny indie-förläggare, självständig egenutgivare.

En fördel med att själv ge ut sina böcker är att det är du som har kontroll över hela processen, från manus, till tryckt bok, e-boko ch ljudbok till marknaden.

Ett annat privilegium är att det endast är du själv som analyserar försäljningssiffrorna. Med et fölker det att du slipper arbetet att på regelbunden basis tillhandhålla den informatioen till någon annan, en extern intressent.

När är det dax?

Då du anser att din bok förtjänar att ges ut.

Inte minst då du håller på att tappa modet för att du blivit refuserad, kanske inte bara en gång. Undvik att ta refuseringar personligt! De stora förlagen har mängder av manus att ta ställning till.

Istället för att bara invänta ett kanske positivt antagningsbesked – ge ut din bok på ditt egna förlag. Det kan vara det bästa du gjort. Alldeles särskilt som du får ut din bok på marknaden. Det kan vara ett alldeles utmärkt sätt för de större förlagen att kunna uppmärksamma dig som författare.

Så du vill ge ut en bok

Du drömmer om att få din bok publicerad. Låt dig inte tyngas ned av att vänta på besked. Ta egna initiativ, var proaktiv som det heter. Gör slag i saken och ge ut din bok på egen hand. Fast det betyder inte att du behöver göra allt själv. Det finns hjälp att få.

Självklart behövs allt från hårt arbete till vilja, beslutsamhet och en klart uttalad avsikt för att publiceringen av ditt manus, ditt verk – din alldeles egna bok – ska bli verklighet.

Till saken hör att det idag är förhållandevis lätt att publicera sin bok på eget förlag.

För dig som vill ge ut i egen regi tillhandahåller Författarens marknad en mängd olika tjänster. Här får du ett stabilt stöd i processen att etablera ditt egna förlag.

Du som vill ge ut dina böcker på eget förlag får stöd av Författarens marknad – under hela eller delar av resan. Hur mycket är du beredd att, har du tid att och vill du, göra själv? Du bestämmer!

Från ax till limpa

Du får stöd genom hela skapandeprocessen fram till marknadsföring och lansering.

Di får hjälp  att upprätta marknads- och lanseringsplaner.

Bolla dina idéer och få vägledning i hur du, på bästa sätt, kan nå ut till dina läsare, via olika återförsäljare och inte minst i en egen webbshop.
Som nydebuterad och okänd författare har du en fördel av att ge ut dina böcker ich sälja dem själv. Därmed får du en möjlighet att minimera dina e distributionskostnader.

Din författarcoach

I Författarens marknad hittar du rätt samarbetspartner för arbetet med planeringen av marknadsföring och lansering av din bok.

Du slipper göra allt helt ensam eftersom vi planerar vi ditt arbete – tillsammans!

Du får stöd med allt från brainstorming, förlösning av skrivkramper till publicering, marknadsföring och lansering av ditt verk!

Författarens marknad står vid din sida som ger dig stöd då du behöver spika följande: När? Var? Hur?

Författarporträtt

Det är långt ifrån enkelt att teckna sitt egna författarporträtt. Då är det bra att kunna anlita någon annan för det uppdraget.

Vänd dig då gärna till Författarens marknad. Då får du ett författarporträtt som innehåller allt från text och bild, information om dina utgivna titlar, pågående projekt.

Naturligtvis arbetar vi tillsammans.  Du får vägledning, rekommendationer och förslag från Författarens marknad.

Fast du själv har sista ordet, för författarporträttet handlar trots allt om dig i din roll som skriftställare.

Vilka tjänster erbjuds?

Ta dig en funderare kring vad du vill ha för stöd från.  Vad kan vi hjälpa dig med? Du får kvalificerad assistans i ditt bokprojekt i samband med:

  • Formgivning
  • Omslagsdesign
  • Optimering av inlaga och omslag inför tryckning
  • Publicering
  • Lansering och
  • Marknadsföring
  • Distributionsfrågor
  • kopieringsskydd, mm

Du får stöd genom processen fram till tryckning eller e-bokskonvertering, publicering och marknadsföring – om du vill.

Vill du ha hjälp med något annat, hör bara av dig, så får du besked om det är något Författarens marknad kan hjälpa dig med.

Stöd för författare

Både du som är författare in spe och du som redan är en etablerad författare får stöd och motivation från Författarens marknad.

Är du drabbad av skrivkramp? Lär dig tekniker som sätter igång inspirationen och flödet! Tillsammans ser vi till att få igång ditt flöde på kommando.

Lider du av idétorka? Unna dig en exklusiv kreativitetsstund! Tillsammans finner vi associationer och öppningar i ditt skapande.

Behöver du också hjälp med …

med att boosta din kreativitet då inspirationen slutat flöda?

Eller, önskar du hjälp med att upprätta en lanserings- och/eller en marknadsplan.

Vänd dig då med förtroende till FRIA ORD!

Ta kontakt nu