Du är här:Hem/Egen utgivning/Marknadsföring

Marknadsföring – dax att påbörja säljinsaterna

Så. Din bok är färdigskriven. Du har låtit trycka upp den och börjat dela ut den till familj och vänner. Vad händer nu då? Hur många exemplar tryckte du upp? Hur ska du lyckas sälja resten av upplagan och finansiera kostnaderna för tryckningen?

Redan innan ditt bokmanus är färdigt är det aktuellt att göra en grovplanering inför lanseringen av din bok. Gör ett utkast till en…

… marknadsplan

Redan långt före tryckningen är det en mycket god idé attupprätta en marknadsplan. Då slipper du förhoppningsvis sitta med ett lager böcker som inte finner vägen fram till läsarna.

Det bästa du kan göra är att på ett tidigt stadium göra upp en marknads- och lanseringsplan.

Många sorters marknadsföring

Det finns många sorters marknadsföring; intern, extern, konventionell, one-2-many, one-2-one, interaktiv, industriell, praktisk, social, internationell, inbound, grön, direkt, provokativ, gerilla, mun till mun, nätverksförsäljning och relationsmarknadsföring. Lägg därtill alla sorters olika sociala media.

Kanske lyckades jag inte fånga alla sorter, fast här fick du exempel på olika sorters marknadsföring och alla är inte aktuella för dig då du marknadsför dig själv, ditt projekt – din bok …

I grund och botten handlar all marknadsföring om att föra sin produkt till marknaden, med det klara syftet att sälja sin produkt där.

Frågor som är aktuella att ställa för dig som ger ut på eget förlag är vem är min läsare? I vilken nisch på bokmarknaden, eller snarare informationsmarknaden, återfinns mina läsare?

När du har skapat värde specifikt för dina läsare, din målgrupp, kan du positionera dig på marknaden.

Då det är gjort är det tid att kommunicera ditt erbjudande. Konkretisera de värden din bok ger dina kunder, ja dina läsare, vilket underlättar själva säljarbetet. Till sist säkerställ en fortsatt god relation med dina läsare genom att se till att deras förväntningarna infrias – eller kanske hellre överträffas.

Säljblad

Se till att du skapar ett säljblad. Gärna ett som innehåller en bild på din bok, bokbeskrivning, dig själv, författarinformation och beställningsinfo.

Vill du få professionell hjälp med det? Ta kontakt redan idag!

Ta kontakt

Vad kan Författarens marknad stå till tjänst med?

Börjar det det här med egenutgivning kännas en aning övermäktigt… Du vet, du behöver inte göra allt själv…

Berätta hur Författarens marknad kan hjälpa dig med ditt bokprojekt? Låt oss inleda med en förutsättningslös dialog. Du är varmt välkommen!

Ta kontakt